Bestuursrecht advocaat Amsterdam en Utrecht


In het bestuursrecht draait het voornamelijk om besluiten die door de overheid worden genomen. Een besluit van de overheid kan voor u vergaande gevolgen hebben. Daarom is het van belang dat u snel actie onderneemt wanneer u een beslissing heeft ontvangen van de overheid waar u het niet mee eens bent. Wij kunnen u helpen bij het indienen van bezwaar en rechtsbijstand verlenen. Advocatenkantoor Servaas is uw bestuursrecht advocaat uit Amsterdam en Utrecht!


ONZE advocaat bestuursrecht expertises


BESLISSING VAN DE GEMEENTE 

Heeft de gemeente een beslissing genomen en bent u er niet mee eens? Als bestuursrecht advocaat kunnen wij u adviseren en begeleiden bij diverse beslissingen die door de gemeente zijn genomen. Heeft u bijvoorbeeld een aanvraag ingediend en is deze afgewezen? Ook hierbij kunnen wij u adviseren en indien nodig bezwaar voor u maken. 

 

SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

De regels van het sociaal zekerheidsrecht zorgen ervoor dat u alsnog voldoende inkomen heeft in het geval u arbeidsongeschikt, ziek, met pensioen of werkloos bent. Vindt u dat u in aanmerking komt voor een uitkering van de gemeente, de SVB of de UWV en is uw aanvraag afgewezen? Wij kunnen u helpen bij het indienen van uw aanvraag en adviseren en begeleiden bij een eventuele afwijzing. 

 

DIENST UITVOERING ONDERWIJS (DUO)

Heeft u een beslissing van DUO ontvangen en bent u er niet mee eens? Of vindt DUO dat u niet aan de nationaliteitseis voldoet en hierdoor niet in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeldtarief of studiefinanciering? Wij kunnen u helpen bij het maken van bezwaar zodat u zonder financiële zorgen kunt studeren.

 

RIJKSDIENST VOOR IDENTITEITSGEGEVENS

Zijn uw gegevens opgenomen in het register voor Persoonsgegevens en komt u hierdoor niet meer in aanmerking voor een reisdocument of paspoort? Wij kunnen u adviseren en begeleiden bij het opstellen van een zienswijze of een bezwaarschrift. 

 

BESTUURLIJKE BOETE / BOETE ONDER DWANGSOM

Is aan u een bestuurlijke boete of een boete onder dwangsom opgelegd? Dan moet u tijdig actie ondernemen om negatieve gevolgen te voorkomen. Wij kunnen u hierbij adviseren en begeleiden.


Schakel een gespecialiseerde bestuursrecht advocaat in

Indien u een beslissing heeft ontvangen van de overheid, is het raadzaam om tijdig bezwaar in te stellen. In het bestuursrecht zijn complexe wet- en regelgeving van het toepassing. Wij kunnen u helpen bij het indienen van bezwaar. Heeft u zelf bezwaar ingediend is deze afgewezen? Dan kan een bestuursrecht advocaat u daarbij helpen. Na afwijzing van het bezwaar kunnen wij voor u een beroepschrift indienen.