Verblijfsvergunning (VVR) aanvraag / EU-toetsing


Een verblijfsvergunning / EU-toetsing aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is vaak zeer gecompliceerd. De aanvraag van een IND verblijfsvergunning moet op de juiste wijze en met alle vereiste documenten ingediend worden. Wilt u de aanvraag indienen en heeft u hulp nodig van een gespecialiseerde vreemdelingenrecht advocaat? Dan kunnen wij u hierbij helpen en indien nodig rechtsbijstand verlenen. Heeft u al een aanvraag voor een verblijfsvergunning ingediend, maar is deze afgewezen? Dan bestaat nog de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de beslissing van de IND. Ook hierbij kunnen we u adviseren en rechtsbijstand verlenen.


WANNEER MOET IK EEN VERBLIJFSVERGUNNING / EU-TOETSING AANVRAGEN?

Een IND verblijfsvergunning dient u aan te vragen indien u langer dan 90 dagen in Nederland wilt wonen. Een naturalisatie is dan niet nodig. U moet ook een IND verblijfsvergunning aanvragen wanneer u afkomstig bent uit een land buiten de EU/EER dat een visumplicht heeft voor Nederland. Woont u binnen de EU? Dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig.

 

WAARVOOR DIENT U BIJ DE IND EEN VERBLIJFSVERGUNNING / EU-toetsing IN?

Er zijn verschillende doelen waarvoor u een verblijfsvergunning kunt aanvragen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • een verblijfsvergunning aanvragen bij de IND voor uw partner, echtgenoot of kinderen. Voor deze aanvraag gelden echter bijzondere regels. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op onze MVV-aanvraag pagina.
  • een verblijfsvergunning aanvragen voor arbeid of als zelfstandig ondernemer. U dient hiervoor een geldige arbeidsovereenkomst te kunnen tonen.
  • een verblijfsvergunning voor kennismigranten. Voor meer informatie kunt u onze pagina over kennismigranten bekijken.
  • een verblijfsvergunning in Nederland aanvragen voor studenten.
  • een verblijfsvergunning aanvragen op grond van Europees recht: EU-toetsing verblijf bij partner / echtgenoot of Nederlands kind (Chavez-Vilchez).
  • een verblijfsvergunning aanvragen op grond van artikel 8 EVRM.

Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u niet alleen voorzien van professioneel advies bij een VVR-aanvraag / EU-toetsing, maar wij kunnen u ook van dienst zijn als u uw verblijfsvergunning wilt wijzigen of verlengen.

 

HULP NODIG BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERBLIJFSVERGUNNING / EU-TOETSING?

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van een IND verblijfsvergunning? Wij helpen u graag bij de aanvraag van uw verblijfsvergunning of bij het maken van bezwaar tegen de afwijzing van uw aanvraag. Wij voorzien u van professioneel advies en verlenen de nodige rechtsbijstand. Wilt u uw mogelijkheden bespreken met onze specialisten? Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een adviesgesprek in.